Начало » Статии » Спешно лятно известие: Сега е момента да осигурим здравето на децата си за следващия зимен сезон!

Спешно лятно известие: Сега е момента да осигурим здравето на децата си за следващия зимен сезон!

пробиотици

“Лятото е най-подходящият момент за профилактика с пробиотици за здравето на децата през следващия зимен сезон! Лятото е сезонът, в който децата наслаждават на по-дълги дни, топли слънчеви лъчи и безгрижни игри на открито. За да гарантираме, че децата ще израснат силни и здрави, включването на пробиотици в тяхното ежедневие е от изключителна важност. Пробиотиците са полезни микроорганизми, които населяват естествено нашето тяло, особено стомашно-чревния тракт, и имат положителен ефект върху здравето и имунната система.

Ацидофилус и Бифидус са две от най-известните и ползотворни пробиотични култури. Ацидофилус е щам от рода Лактобацили, докато Бифидус принадлежи към род Бифидобактерии. Тези пробиотични култури имат специфични ползи и действия върху храносмилателната система на децата.

Ацидофилус играе важна роля в поддържането на баланса на чревната флора и подобряването на храносмилането. Пробиотиците с Ацидофилус помагат за усвояването на полезни вещества от храната и поддържането на здравословен стомашно-чревен тракт. Освен това, Ацидофилус има и антибактериални свойства, които помагат в борбата с вредните микроорганизми и поддържат баланса на чревната флора.

Бифидус, от своя страна, също е от изключителна важност за здравето на храносмилателната система на децата. Пробиотиците с Бифидус осигуряват богато разнообразие от полезни бактерии в червата и подпомагат нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Бифидус има способността да разгражда сложни въглехидрати, което помага за подобряване на храносмилането и усвояването на хранителните вещества.

пробиотици

Комбинирането на пробиотици Ацидофилус и Бифидус предоставя оптимална подкрепа за храносмилателната система. Те създават благоприятна среда в червата, стимулирайки растежа на полезни бактерии и контролирайки разрастването на вредни микроорганизми. Това помага за поддържането на здравословна храносмилателна система и подобрява функцията на имунната система.

През лятото, когато има повече възможности за консумиране на пресни плодове и зеленчуци, може да се използва този период, за да се включат пробиотиците в хранителния режим на децата. Те могат да бъдат приети чрез храна или допълнителни хранителни добавки, предлагащи пробиотици.

Профилактиката през лятото, включваща пробиотици като Ацидофилус и Бифидус, може да бъде ценен принос към здравето на храносмилателната система на вашето дете и поддържането на силна имунна система. С ползите си за храносмилателната система, пробиотиците могат да помогнат на децата да се насладят на активно и здравословно лято, като подпомагат спокойна зима без тревоги за тяхното здраве.

Пробиотици можем да си набавим и чрез храната, ето и някой предложения за пробиотични храни

храни с пробиотици
  • Кисело мляко: Традиционното българско кисело мляко, известно като “кисело мляко с лактобацили”, е богат източник на пробиотици, особено на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
  • Сирене: Традиционните български сирена, като бяло сирене и кашкавал, могат също да бъдат източник на пробиотици, особено ако са произведени със закваска, която съдържа пробиотични култури.
  • Кисело зеле: Ферментирало кисело зеле е популярна традиционна българска храна. Процесът на ферментация дава възможност на полезните бактерии да се развиват, което го прави източник на пробиотици.
  • Айрян  Традиционната българска напитка “Айрян” е ферментирала напитка, подобна на йогурт. Тя също съдържа пробиотични култури и може да бъде полезен източник на пробиотици.
  • кисели краставички: Традиционните български кисели краставички е ферментирала храна, която може да бъде богат източник на пробиотици.
  • Кефир: Въпреки че кефирът не е традиционно българска храна, той е широко разпространен и се използва в българската кухня. Кефирът съдържа различни видове пробиотични култури.

Тези храни предлагат различни пробиотични култури и могат да бъдат включени в хранителния режим на децата, за да подпомагат здравето на тяхната храносмилателна система и имунна система.

Не забравяйте, че преди да започнете да включвате пробиотици в режима на хранене на вашето дете, можете да ме потърсите, за да изготвим най-подходящия индивидуален план за профилактика.

С пожелание за много здраво, весело и безгрижно лято!
Гери

Прочетете още информация по темата за Силен Имунитет през есента и зимата

Бифидус Комплекс – Пробиотик с водорасли АФА – 50 капс.
Ацидофилус (пробиотик) с водорасли АФА

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Shopping Cart
Начало
Акаунт
Количка
Търсене