Начало » Статии » 7 причини за честото боледуване

7 причини за честото боледуване

7 причини за честото боледуване

Здравейте, благодаря ви за огромния интерес към темата “Често боледуващи деца”! За да ви бъда максимално полезна, подготвих 7 причини за честото боледуване

1/ 7 причини за честото боледуване

На първо място със сигурност това е започването на детска градина, ясла, училище или посещаване на друго място, на което има много хора. Както се досещате, причината е, че сблъсъка с много хора, съответно и с много нови вируси и бактерии изправя пред изпитание имунната система на детето. 

Обичайно децата до около 2-3 години, нямат контакт с много хора, докато тръгнат на ясла или детска градина. Най-често те рядко са боледували преди това, особено ако нямаме по-голямо дете, което да “снабдява” по-малкото с вируси и бактерии от училище, детска градина или ясла.

2/7 причини за честото боледуване

Втората основна причина за честото боледуване при децата е Клетъчният глад. И преди сме говорили за него в темата за клетъчното хранане.

Да припомним на бързо какво представлява клетъчния глад? 

За нормалното протичане на жизнените процеси са необходими органични вещества (белтъци, мазнини, въглехидрати), витамини и неорганични вещества (вода и минерални соли). Химичните елементи се разделят на макро- и микроелементи. Макроелементи са калций, натрий, калий, хлор, фосфор, магнезий, сяра. Дневните нужди от тях са от порядъка на няколко грама. Микроелементите са желязо, йод, селен, мед, цинк, хром, флуор, манган. Техните дневни нужди са около няколко мили- или микрограма.

Силните медикаменти, които увреждат нормалната функция на организма, намалят имунната система и правят организма още по-податлив при следващо разболяване.

Когато някое от тези вещества липсва, за дълго време, организма изпада в дефицит и започва да страда нормалната му функция, нарушават се някои процеси, които от своя страна предават неправилното функциониране напред по веригата. Както знаем от часовете по биология, в нашият организъм всичко е свързано. И така дефицита натоварва цялата система и в един момент започваме да имаме видими проблеми. Честото боледуване е един от тези сигнали, които ни дава знак, че не сме на прав път и нещо липсва.

Добрата новина е, че децата са млади и чисти организми, лесно се възстановяват и щом набавим липсата лесно се връщат към нормалната си функция и естествено ниво на здраве. Какво можем да направим, за да предотвратим клетъчния глад?

3/ 7 причини за честото боледуване

Трета важна причина са Токсините, които неизбежно приемаме с въздуха, водата, храната и козметиката. Не можем да променим въздуха или водата си. Можем да внимаваме каква козметика използвате, особено за децата. Важно е тя да бъде натурална и да не съдържа вредни елементи. 

Децата много често приемат много вредни вещества с пастата за зъби. Знаете, те не умеят добре да изплюват пастата за зъби, а понякога и нарочно я преглъщат. В пастите за зъби се съдържат изключително неподходящи за човешкия организъм вещества. Решението, което намерих за моето семейство е да използваме Йонни четки за зъби, които работят само със светлина https://bg.myaquasource.net/soladey-eco-toothbrush-orange-bg?affiliate=kg

Изложена на какъвто и да е светлинен източник (флуоресцентна лампа в банята, обикновена крушка или слънчева светлина), фоточувствителната титаниева пръчица на Soladey-eco преобразува светлината в негативно заредени електрони (йони). Пръчицата освобождава тези йони, които, при взаимодействие със слюнката, привличат положителните (водородни) йони от киселината в зъбната плака. След това киселината се неутрализира и плаката се разпада – научен подход към по-здрава и чиста устна кухина! 

Вече повече от три години, всички в къщи използваме Йонни четки за зъби и нашите стоматолози са възхитени от резултатите и отличната зъбна хигиена, която поддържаме.

Пастата за зъби е само един пример за източник на токсини, за който не се замисляме.

4/ 7 причини за честото боледуване

7 причини за честото боледуване

Недостатъчно движение е също важна причина, свързана с честото боледуване на децата. Когато човек се движи, знаете израза “да ти се раздвижи кръвта”. Какво имаме предвид? Имаме предвид, че когато кръвта се раздвижи кислород и полезни хранителни вещества стига до всяко кътче на нашето тяло.

5/ 7 Недоспиване

Недоспиване е един от най-подценяваните проблеми при децата. Както ви разказах в темата “Децата и устройствата” https://www.gergana.eu/detsata-i-ustroystvata/ недоспиването в следствие използване на електронни устройства има пряка връзка със здравето, както и с наднорменото тегло и куп други проблеми при децата.

6/ 7 причини за честото боледуване

Хапване на прекомерно количество преработени и сладки храни. Не бива да се подценяват концентрираните, преработени и подсладени храни, които често се купуват по магазините. Те имат изключително вредно влияние върху кръвната захар, рязкото покачване на кръвната захар води до претоварване на панкреаса, а от там и други органи и системи. Децата са млади и здрави и не бихме видели проблем при тях след месец или два хапване на сладки храни, но това ще окаже своето негативно влияние напред в живота.  

7/ 7 Стрес

Стрес. Да и децата изпитват стрес, при което се отделят свободни радикали. А те от своя страна блокират клетките и обмяната на веществата и процесите по детоксикация. Много в важно да знаем кога децата ни са под стрес и да им осигурим максимална подготовка в тези ситуации. 

Тръгването на ясла или детска градина е точно такъв момент, в който децата са подложени едновременно на физически и психически стрес. Това, което мога да предложа е подготовка във физически и емоционален план. В обучението “Тръгване на ясла и детска градина в 3 лесни стъпки”

Давам точен план за действие на цялото семейство за това как да подготви детето да премине с минимален стрес тази първа раздяла в живота си.

Целта е да подготвим децата от една страна подкрепяйки организма им на физическо ниво, а от друга страна да го подготвим с правилната нагласа за промяната. Тук ключова роля имат родителите и особено майката. От нейната готовност и нагласа зависи успеха на целия процес по адаптация към новата среда.

Тук съм, за да помагам, не се колебайте да се свържете с мен.

Видео по темата 7 причини за честото боледуване

Благодаря за вниманието, ако статията те е докоснала, остави коментар, ще се радвам да го прочета!

За още интересни теми последвайте ме във фейсбук: https://www.facebook.com/shtastlivosemeistvo/

Не пропускайте да следите за нови видеа и в YouTube канала: https://www.youtube.com/channel/UCX1NK4WZ9GzKXVDkOYPDjcg

С много любов Гери!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Shopping Cart
Начало
Акаунт
Количка
Търсене