Начало » Статии » Често боледуващи деца

Често боледуващи деца

често боледуващи деца

Днес си говорим за често боледуващи деца

Често боледуващите деца са болезнена тема, тези родители, които са го преживяли, познават болката и ужаса, които ги обзема при всеки намек, че детето се разболява.

Колкото по-лоши преживявания имаме, толкова повече се страхуваме какво ще се случи следващия път. 

Много добре си спомням ужаса, който изживявахме вкъщи, с големият ни син. Бяхме си напатили много и при най-леко напомняне за разклащане на здравето на детето, ни се “изправяха косите” от ужас.

От тогава минаха много години. След като успях да намеря спасение за моето дете, съвсем естествено започнах да споделям опита и с други майки. Оказа се, че съм много полезна и много други семейства излязоха от омагьосания кръг на постоянно отсъствие от детска градина и ясла.

Темата е важна за мен и днес, продължавам да уча, да чета и да се интересувам. Вече съм на средата на обучението си по Нутрициология към Лондонския колеж по хомеопатия и хомотоксикология. С огромна любов върша работата си и винаги търся начин да съм максимално полезна на хората, с които работя.

Много често при мен идват родители, които споделят, че имат често боледуващи деца. Детето им отсъства от детска градина на всеки две седмици. Тъкмо оздравее, връща се отново на градина и след няколко дни отново се разболява и съответно си остава вкъщи. За жалост много често срещана ситуация, която измъчва семействата. Нито детето може да се адаптира с посещаването на ясла или детска градина, (научи повече как най-лесно и бързо детето ти може да се адаптира), нито майката може да се върне на работа.

Всички страдат

Така семейството губи ритъм и не може да организира ежедневието си. Познавам родители, които се намират в тази ситуация, те са толкова наплашени, че детето ще се разболее отново, че дори не плануват дните си.

Другият сериозен проблем, който често съпровожда честото боледуване е приема на тежки лекарства. Те нарушават естествените процеси в организма и въпреки, че уж лекуват едно, създават куп други проблеми. Вече се говори за Ятрогенни заболявания.

Ятрогения е медицински термин, почти изключително използван за състояние на влошено здраве, за неблагоприятен ефект или за медицинско усложение, причинени или произтичащи от проведено лечение. Буквалният превод на термина от гръцки език е „причинен от лечителя“.

Антибиотиците, кортикостероидите и другите тежки лекарства, сериозно увреждат функцията на имунната система и на целия организъм. Така следващия път, когато детето се разболее, неговата имунна система ще бъде още по-слаба и неподготвена и съответно, боледуването ще е още по-тежко.

Как се стига до тук?

Много често един от първите признаци на разболяване е температурата. Как постъпваме ние? 

Виждаме, че детето има температура, в главата си виждаме събитията от предния път и сме готови на всичко, за да ги избегнем. Искаме да направи нещо за детето си, да сме полезни, да не рискуваме и да не се чувстваме виновни. И какво правим? Даваме температуропонижаващо средство. 

Как това повлиава на организма на детето? Много полезна информация по темата откривам в книгата на д-р Петър Найденов “Здраве без лекарства

В момента, в който имунната система засече “вражески агенти” вируси или бактерии задейства механизъм за справяне с тях. Много често това е покачването на температурата с цел борба с нашественика. Това е естествения отговор на имунната система на детето. Така то се предпазва и се лекува, убива нашественика, гради антитела и се бори. 

Обаче ние, загрижените майки, сме на друго мнение. Ние искаме детето да е здраво! Какво е нещото, което ни казва, че детето ни не е ? Температурата! Ами ще се борим с нея тогава! Хоп, вземи си маме това температуропонижаващо, хоп мерим температурата, тя е спаднала. Еха, детето е здраво, браво на нас!

А какво се случва в действителност? В средата на битката, имунната система на детето и вируса, ние отиваме и даваме приспивателно на “войниците” на нашето дете, в резултат на което чуждите войници нахлуват из цялото тяло на детето и то бива победено. Само, че ние сме много спокойни, защото няма температура. А това, че след 3 дни ще се окаже, че детето е вече за антибиотик е друга тема, ние не знаем как това се е случило. И освен всичко друго нямаме какво да направим когато се е стигнало до там…

Тук майките казват, “аз знам, че не са полезни тези лекарства за сваляне на температурата, но какво да направя, не мога да го гледам да се мъчи така с температура”

И напълно разбирам, аз знам колко е трудно да рискуваш, да поемеш сама отговорността и да оставиш детето без общоприетите действия.

Много е важно как реагираме по време на боледуването. Има два изхода от всяко боледуване. В единия имунната система е подсилена и ние излизаме по-здрави и силни от болестта, а в другия, в който даваме лекарства и подтискаме имунната система, излизаме с по-нисък имунитет и ниво на здраве и допълнително увредени от страничните ефекти на лекарствата.

Научи повече във видеото “Нива на здраве”.

Това, което можем да направим ние като родители е да се грижим и профилактираме здравето на детето, за да може, когато то се разболее да има всички шансове да се справи без сериозни усложнения.

Как можем да подкрепяме често боледуващи деца

Има много варианти, вярвам, че всяка майка ако се поинтересува, ще открие нейният си начин. За мен няма един правилен, важно е да върши работа.  Доверете се на инстинкта си!

За моето семейство аз открих суперханите, които вършат чудесна работа. Те подкрепят организима по естествен начин, хранят на клетъчно ниво, имуномодулатор са и дават възможност на имунната система да работи правилно. С изключително качество и доказан произход и знам, че винаги мога да реагирам. Когато някой вкъщи се разболее, аз знам че мога да подкрепа неговата “армия” по един 100% натурален и природен начин. Също така, понякога използвам и хомеопатия. Главната ми цел е да не вредя и с помощта на суперхраните, които използвам знам че давам най-добрите шансове на семейството си.

Това беше физическата подкрепа към организма при често боледуващи деца

В моята практика обаче съм забелязала, че има деца при които не е достатъчно да се подкрепи организма на физическо ниво. Всеки човек е отделна вселена и е нормално при всеки да има различен резултат. Но съм забелязала и факта, че когато действаме само с подкрепа на физическо ниво не е достатъчно, за да се чувства спокойно семейството, вероятно има и друга причина.

Ще си поговорим малко за психосоматика на заболяванията.

Какво е психосоматика и как тя е свързана с често болдуваши деца ?

В най-широк смисъл, психосоматиката (от гръцки: psyche — душа, soma — тяло), включва взаимодействие между поведението (мисли, чувства, действия) и телесната болест. Психосоматиката се занимава с влиянието на нашите емоции и страхове върху здравето ни. Научно е доказано, че нашите вътрешни преживявания, проблеми и чувства водят до физически заболявания. Такива връзки се осъзнават от векове, тъй като физическите болки не се появяват и не протичат във вакуум, а съществуват само у човека. В основата на психосоматичните заболявания, стои не стресът и конфликтите сами по себе си, а начинът, по който човек реагира на тях.

Много типичен пример за психосоматика е честото боледуване от уши. Моят син беше такъв случай. Много време след, като преминахме през този период, едва след като преминах обучение по психосоматика, си дадох сметка от къде е идвал повтарящият се проблем с ушите на сина ми. 

От една страна новата обстановка в детската градина, нови вируси, бактерии. А от друга страна детето е чувало, неща, които не са му харесвали. В този период имахме притесднения свързани с бременоста ми с второто ни дете и това, явно го е измъчвало.

След като променихме посоката, сменихме подхода, започнахме да търсим природни средства, за да спрем честото боледуване на нашето дете

Започнах да чета и се успокоих, като по чудо детето спря да боледува от уши. 

Сякаш имахме ново дете, което си е напълно здраво и няма никакви проблеми с ушите и никога не е имало. Преживяното от нас родителите, обаче беше толкова силно, че повече от година след това, все още подскачахме, когато детето се пипне по ухото. Не е лесно да си родител, отговорността е много голяма, живеем във време с прекалено много информация и не знаем как да я отсеем. Чувството за вина ни изяжда от вътре, а детето ни страда. За мен беше истинско чудо, когато детето ми спря да отсъства от детска градина и си отдъхнах. 

Това е типичен пример, че няма как да разделим физиката и психиката, ние сме едно цяло и е важно да подкрепяме както едното, така и другото.

Като за финал искам да кажа, че много добре разбирам всички семейства, които преминават през кошмара на често боледуващи деца.

Видео по темата

Запази час за индивидуална консултация и съставяне на подробен план за подкрепа на Вашето дете.

Тук съм, за да помагам, не се колебайте да се свържете с мен.

Благодаря за вниманието, ако статията те е докоснала, остави коментар, ще се радвам да го прочета!

За още интересни теми последвайте ме във фейсбук: https://www.facebook.com/shtastlivosemeistvo/

Не пропускайте да следите за нови видеа и в YouTube канала: https://www.youtube.com/channel/UCX1NK4WZ9GzKXVDkOYPDjcg

С много любов Гери!

Обучения и маратони от мен:

Тръгване на ясла и детска градина в 3 лесни стъпки

5-те езика на Любовта-Тайната на трайната любов

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Shopping Cart
Начало
Акаунт
Количка
Търсене